X

רישום ירושה בטאבו

רישום ירושה בטאבו הוא ההליך הסופי בדרך כלל אשר משרדנו מבצע בענייני ירושה, צוואה ומקרקעין.

צור קשר לייעוץ משפטי בנושא רישום צו ירושה

לאחר שהוגשה בקשה לצו ירושה אצל רשום הירושה והכול עבר בשלום, לא נרשמו התנגדויות או התערבות מצד האפוטרופוס הכללי, מתקבל צו הירושה המיוחל. בעזרת צו זה ניתן לרשום באופן רשמי את המקרקעין כגון דירות/מגרשים/חנויות וכדומה בלשכות רישום המקרקעין כפי שהצו מורה על פי החלוקה בין היורשים.


עם הצו יש להגיש מסמכים נוספים על מנת להשלים את הליך הרישום בטאבו.

רישום ירושה בטאבו המסמכים הנדרשים:

בקשה לרישום הורשה אשר חתומה על ידי היורש או צד מעוניין ומאומתת על ידי עורך דין או רשם. (שימו לב – לשכות רישום המקרקעין אינן מקבלות בקשה אשר החתימה עליהם מאומתת על ידי קונסול.)

יש להגיש כמובן עותק מקורי של צו הירושה עצמו אשר מאושר ע"י בית משפט בישראל או בית דין דתי או רשם הירושות. לרב יהיה זה רשם הירושות אשר חתום על הצו.


מיסוי מקרקעין – רישום צו ירושה בטאבו

רישום צו ירושה בטאבו על פי חוק המקרקעין אינו נחשב כאירוע מס. אין מדובר במכירת מקרקעין מבחינת סוגיית המס ולכן הליך הרישום פטור ממס. מעבר לכך, אין צורך אפילו לקבל אישור על הפטור. רישום בטאבו על פי צו ירושה אינו דורש אישורי מס כלל (מס רכישה או מס שבח) בניגוד לרישומים אחרים כמו מכירה או העברה ללא תמורה במקרקעין.

עם זאת, חשוב לזכור כי, במידה והיורש או היורשים יניו מעוניינים למכור את הנכס אז העסקה תמוסה והמוכרים יצטרכו לשלם מס שבח כאשר יום הרכישה לצורך חישוב המס יהיה היום בו המוריש רכש את הנכס. משכך, סביר להניח כי מס השבח יהיה גבוה ברוב הפעמים במיוחד אם הנכס היה שנים בבעלות המשפחה וערכו עלה מיום הרכישה.

מיותר לציין  כי לא ניתן לעשות שום פעולה בלשכת רישום המקרקעין (טאבו) ללא אגרות מתאימות ועל כן יש לצרף את אישורי התשלום על האגרה המתאימה.


ישנם מקרים אחרים בהם יהיה צורך בצירוף מסמכים אחרים בעת רישום צו ירושה בטאבו, לדוגמה:

כאשר הבקשה או מסמכים מצורפים לה חתומים על ידי מיופה כוח – יש לצרף את ייפוי הכוח אשר מאומת כדין.

כאשר המקרקעין נמצאים בהליכי הסדר נדרש אישור פקיד ההסדר לפעולה .

קושי בזיהוי בעלות כאשר חסר מספר תעודת זהות בנסח

כאשר לא רשום מספר זיהוי לצד שמו של המנוח בפנקסי המקרקעין (נסח) או שפרטי הזיהוי שונים מהרישום בפנקסי המקרקעין, ידרוש הטאבו הוכחות שונות לכך שאכן מדובר באדם אשר הוא הבעלים על הנכס.

הוכחות אלו יכולות להיות מסמכים מקוריים של רכישת הנכס, תעודת רישום ישנה (קושאן), שטרי מכר או שטרי חכירה, אישורים של הרשות המקומית, אישורי מיסים לעסקה או לבעלות בנכס (מס רכוש), או כל מסמך אשר יכול לקשר בין המנוח לבעל הזכות הרשום בפנקסי המקרקעין. אלו אמורים להניח את דעתו של הרשם בטאבו לגבי זיהוי הבעלים ולהסיר ספק לזיוף או טעות.

בנוסף הטאבו ידרוש תצהירים מפורטים של יורש ושל אדם אחר בעניין הבעלות וזיהוי הבעלים.

ישנם מקרים נוספים בהם יידרשו מסמכים נוספים. מסיבה זו כדאי לפנות לעורך דין לענייני ירושה הבקי בתחום שידע להכווין ולסייע בכל ענייני רישום ירושה בטאבו על מיקריה השונים.

עוד פוסטים בנושא